onsdag 9 juli 2008

Sommarens godaste efterrätt

Kände att jag måste få dela med mig av sommarens absoluta höjdare vad gäller efterrätter. Enkel är den också. Anki gjorde den när vi hade "pingelfesten" i lördags. Receptet kommer från ICAs tidning Buffé nr 4 2008 (eller http://www.ica.se/), men jag skriver det här i klartext. En uppmaning till er alla: Gör denna efterrätt i sommar och bjud goda vänner på!

Limemarinerade jordgubbar med mascarpone
Portioner: 10 pers på buffé
Ingredienser:

2 liter jordgubbar
3 lime
1/2 dl strösocker
500 g mascarponeost
3/4 dl florsocker
1/2 dl vatten
10 biscotti (italienska mandelskorpor)

Gör så här:

1. Rensa och skiva jordgubbarna.2. Riv skalet på limen. Blanda med socker och vänd ner jordgubbarna.3. Vispa mascarponen med florsocker och vatten.4. Krossa biscottiskorporna grovt.5. Servera jordgubbarna med mascarponecrèmen. Toppa med biscotticrunch.
Jag serverade efterrätten i vinglas - det såg snyggt ut!
Det funkar även att göra med turkisk yoghurt, men helst mascarpone!

Inga kommentarer: