söndag 6 juli 2008

Härliga semestertider!

Nu börjar vi softa ner lite här hemma. Veckan som varit har vi mest socialiserat och myst. Vädret har varit fantastiskt fint och vi passade på att åka ut i skärgården i torsdags. Eftersom vår båt inte går så bra bestämde vi oss för att ta turbåten ut till Sandön. Vi släpade all packning inklusive barnvagn från Klubbviken till stugan, pust! Patriks kusin Annika och henns två barn huserade i stugan och vi intog gäststugan och fixade iordning grillad korv till lunch (och rosévin!). Gunvor och Niilo åkte ut med en senare båt och kom promenerandes med deras hund Neo till oss i stugan. Vi myste på i det underbara vädret. Frida doppade fötterna och kände på aborrarna som Patriks kusin Anders hade fångat. Jag har helt underbara bilder från detta, men eftersom kameran precis fick slut batterier får ni vänta lite med att se dessa! Vi grillade på kvällen och promenerade sedan tillbaka till Klubbviken och inväntade turbåten Kungsholm som skulle ta oss tillbaka till Luleå och södra hamn. Vilken fantastisk dag! På fredagen åkte vi tillsammans med Patriks föräldrar ut till Måttsund och mina föräldrar. De bjöd på god rökt sik med färskpotatis och sallad. Oj, så gott det var!

Igår ordnade jag och Anki fest för de övriga pinglorna (Kattis och Camilla) som fyllde år i fredags respektive idag. Vi grillade, drack, surrade och kollade i gamla fotoalbum anno 80-tal! Vi gick aldrig ut på krogen och det var faktiskt skönt så här efteråt i alla fall. Betongkepsen har ändå varit på plats idag och det hade förmodligen bara varit värre om jag inte hade fått hämtning av Patrik kl 2 utan dragit på krogsväng istället. Det kändes som att pappa hämtade mig (och vi skjutsade Kattis till Jocke också). Han hade morgonrocken och träskorna på sig och håret stod åt alla håll! Ha, ha....ni skulle verkligen ha sett honom! Men söt var han (och snäll som bemödade sig att hämta hem fyllot!) ;-)

Patrik är och spelar rollspel nu och jag ska nog gå och lägga mig och hoppas på att morgondagen blir en bättre dag (att man åtminstone får mer gjort!). Kram på er allesammans!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Ylva!
Ja, det var verkligen fantastiskt väder i slutet av förra veckan :) Men nu då?! Är det redan september...10 grader i morse..brr! Sitter och avverkar min första - och sista (!) arbetsdag denna vecka, härligt när måndag=fredag :) Kanske hinner vi ses under veckan?!

Kram / Anna