söndag 11 maj 2008

7-månadersdagen!

I torsdags fyllde gumman 7 månader! Tänk vad tiden går. Dagen till ära passade första tanden på att visa sig. Det är den högra tanden i underkäken som visade sig först. Frida har inte varit särskilt besvärad av tanden utan betett sig som vanligt tycker jag. Patrik köpte henne ett par fina solglasögon i present. Vi fortsatte firandet genom att äta middag på Waldorf och sedan gå på Kammarkörens vårkonsert på Kulturens hus. Patrik, som sjunger med i kören vanligtvis, hade valt att stå över den här produktionen på grund av olika skäl och därför var också han publik denna dag. Frida höll ut bra. Hon blev lite less strax innan det blev paus. Innan nästa "akt" hade börjat hade hon somnat så snällt i sin vagn - vilket underbarn hon är! Mamma och pappa kunde således alldeles ostört njuta till Kammarkörens och paret Dominiques fantastiska toner.

I fredags var det fint väder och jag passade på att vårstäda ute. Jag rensade i rabatterna på framsidan samt i slänten på baksidan. Sedan sopade jag också ut stenmjöl på framsidan (efterarbetet som krävs när man lagt marksten). Det blir så fint! Emma och Love var förbi en sväng och jag bjöd på lunch. Patrik och jag stack ut och sprang på kvällen. Vi tog Frida i barnvagnen och joggade bort till farmor och farfar. Där lämnade vi vagnen med den sovande Frida i och sprang i skogen som finns där på Ektjärn.

Igår, lördag, lyxade vill till det rejält. Först besökte vi Kyrkbyns kök & matsal och åt en fantastisk lunch tillsammans med våra goda vänner Gunvor, Nilo, Mats och Anna-Karin. Lyxigheterna fortsatte med att vi (jag, Patrik och Frida) tog in på hotell här i Luleå! Patrik hade som kompensation för en tidigare hotellvistelse i Stockholm fått ett presentkort som vi var tvungna att nyttja innan tiden gick ut. Så vi gjorde alltså som Bo Kaspers Orkester sjunger: "Vi tar in på hotell ikväll....". Tanken var att vi skulle ha haft barnvakt till Frida och gått på stan på dagen, men det blev inte så. Vädret var inte det bästa och vi skippade stan. Vi åkte bara in och checkade in på Hotel Arctic och sedan åt vi på Max! Frida var med oss på hotellet (hon är ju en van hotell-tjej vid det här laget) och vi såg bland annat Körslaget på tv. Synd att inte Brolle vann....

Borta bra men hemma bäst konstaterade vi efter att ha checkat ut och åkt på turné till bland annat Kökspecialisten, som hade invigning i helgen, samt till Ica Maxi. Väl hemma lagade jag till en underbar middag på tjädern som vi fick av Patriks pappa. Frida följde med farmor och farfar hem och var borta några timmar under kvällen. Oj, vad jag hann sakna henne! Patrik åkte och spelade rollspel och jag hann greja på lite i trädgården innan regnet kom.
Här kommer lite bilder som jag lovat att publicera sedan tidigare:

Frida kör miniskoter i Borgafjäll
Ylva njuter av solen i Borgafjäll
Frida och Alma på Valborgsmässoafton
Patrik goes crazy. Grottman som äter på revben.
Morfar och Frida läser bok.
Mamma och Frida har tagit in på Hotell Arctic.

Inga kommentarer: