söndag 22 juni 2008

Magiskt

Ikväll var ljuset utomhus helt magiskt. Det var regn på väg in samtidigt som solen lyste. En helt otroligt vacker regnbåge tornade upp sig på himlen och självklart var jag där med kameran.

I fredags var det midsommarafton. Vi var tillsammans med Gunvor och Niilo på Hägnan och hade picknick och såg på traditionsenlig resning av midsommarstången. Det är hur mycket folk som helst där och i år hade man på förekommen anledning uppmanat folk att ta cykeln eller bussen istället för bilen för att undvika parkeringskaos efter vägarna (bra för miljön också!). Förra året hade nämligen en ambulans inte kommit fram för att hämta en person som insjuknade och det slutade tragiskt nog med dödsfall. Efter picknicken gick vi hem till våra respektive hus. Vi passade på att vila lite och därefter gick vi till Gunvor och Niilo som bara bor en bit bort från oss och fortsatte firandet med att äta och dricka gott samt spela kubb och boccia. Vi hade verkligt tur med vädret för under picknicken var det hyfsat (regnet kom vid 14-15) och efter en regnskur klarnade det återigen upp vid 18.

Igår, lördag, var vi i mamma och pappas hus i Måttsund och hade fest! De är och reser runt i Norge tillsammans med några vänner och brorsan och hans tjej huserar i deras hus och sköter bland annat om vattning av trädgården. Vi blev bjudna på underbart god paella och paj till efterrätt. Med på festen var även Mias föräldrar och två systrar med barn. Man kan säga att vi hade ff (föräldrafritt) och därför passade på att ha fest!

Här kommer lite midsommarbilder och annat smått och gott:


[Mums med Gunsans goda matjesilltårta]

[Relax i gröngräset. Observera Almas horn i pannan!]

[Först går de runt med stången och sedan reses den]

[Frida med pappa Patriks gamla Joakim von Anka (som han var livrädd för när han var liten!]

[Till vänster: Albert Einstein. Till höger: Frisyren efter att jag satt saxen i den]

Inga kommentarer: