tisdag 17 juni 2008

Sjösättning igen!

Tiden sedan sist har ägnats åt mycket fotbolltränande och matchande för barnens del. Ebba och hennes lag spöade Brändön med 10-0 i söndags, men idag tisdag, åkte de på torsk mot Gammelgården (Kalix). Det är kanske bra med någon förlust då och då så de inte drabbas av hybris :) I söndags sjösatte vi båten (igen!). Den här gången gick det fint och den läckte inte ett dugg! Vi tog oss en tur till Altappen, men det var så kosmiskt mycket mygg där så vårt besök varade inte särskilt länge. Patrik har dragit på tjänsteresa till Storuman (Umeälven) och vi brudar är hemma själva (när katten är borta.....). Almas kompis Alva har sovit över här i natt och idag har vi (jag och fyra barn!) varit på picknick på Hägnan tillsammans med Emma och hennes barn. Det var riktigt mysigt. Solen sken, men blåsten gör att det ändå inte är så varmt. Ebba drog på match och Alma och jag gjorde en smarrig jordgubbstårta eftersom att Jan (brorsan) och hans Mia skulle komma hit och fira Almas födelsedag i efterskott. Ikväll sover Jennifer över hos Ebba. Men sen är det stopp ett tag för sovkompisar. Av de fem nätterna som varit sedan flickorna kom har de haft tre kompisnätter. Det har en tendens att blir rätt sena kvällar för damerna innan de kommer till ro och jag vill inte att de helt ska vända på dygnet trots att de har sommarlov.


[Jungfrutur för både Tina och Frida. Frida tyckte inte om flytvästen]

[Så här skyddar man sig, sitt barnbarn och sin hund bäst mot myggen. Alla sätt är bra utom de dåliga.]

[Picknick på Hägnan]

[Alva och Alma äter köttbullespett]

[Alma fixar fina tårtan!]

[Mums med grädde. Alma fick konkurrens om slickepotten!]


[Födelsedagsfirande i efterskott. Alma är nöjd över presenterna. Frida är nöjd med snöret.]


[Video på när Frida och Patrik badar]

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Alltid lika kul att läsa din blogg! Som du vet är jag ju inne ganska ofta och kikar in sidan :) Sitter nu i Tyskland och hejar på Sverige framför tv:n, tyvärr verkar det gå lite tungt...Imorgon åker jag hemåt, så då får vi se till att hitta på något, jag kommer gärna och inspekterar era sten- och trägdårdsarbeten live!

Kram / Anna

Anonym sa...

Hej

Vad trevligt med rörliga bilder. Ja härligt båttur var det fast värmen var i söder. Jag säger som din kompis Anna att det är roligt att läsa din blogg dessutom läser man vad ni gör. Man behöver inte fråga vad ni gör. Trevlig midsommar
Farfar, farmor och lilla Tina

Anonym sa...

Glömnde och säga vilken snygg kille som kör båten.
Livstidsbeundrarinnan