söndag 13 april 2008

Lammkött och genusdiskussioner

I fredags var min före detta klasskamrat Anna här och hälsade på. Hon hade varit förbi Petrigården för att låna en cd-skiva med bröllopsmusik. Hon och Mats ska nämligen gifta sig i augusti! Det ska bli sååå roligt att få gå på bröllop! Vi fikade latte och kladdkaka och lyssnade igenom skivan.

Igår, lördag, var vi en sväng på loppis i Sunderbyn. Vi fyndade lite böcker och en gardin med Pippi-motiv som jag kanske tänker sy nåt fiffigt av sedan. Efter det var vi och fikade hos våra goda vänner Gunvor och Nilo. Vi bjöd sedan över dem på middag. Lite hastigt och lustigt fixade jag fram trerättersmiddag bestående av jordärtskocksoppa (favorit i repris!), grillad lammstek med potatisgratäng och till efterrätt kladdkaka med grädde. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans diskuterandes allt från genusperspektiv på uppfostran och i samhället i stor till bra och sevärda filmer!

Intressanta diskussioner i soffan

Idag har det städats och fejats. Vi åker bort till veckan och det är alltid skönt att komma hem till ett välstädat hem. Det blir att dra söderut till Örnsköldsvik med omnejd (Sollefteå, Åsele, Vilhelmina...). Till helgen åker vi till Borgafjäll och bor i Micke och Anna-Karins nybyggda stuga. Det ska bli härligt - hoppas bara vädergudarna är med oss!

Sötnos nr 1. Frida smakar på en elkabel hon fått av pappa.
Sötnos nr 2. En trött Tina



1 kommentar:

Anonym sa...

Ja vilka sötnosar...FARMOR